‘Het belang van de kinderen’

De afgelopen twee weken heb ik een hele andere kijk gekregen op ‘het belang van de kinderen’. Ik heb gezien wat het met kinderen doet als ze gemanipuleerd worden, ik heb gezien wat het voorbeeld van achterbaks gedrag doet met kinderen, ze gaan het ook vertonen en merk dat ze niet meer eerlijk naar mij toe zijn.

Nadat ik dit met ze heb besproken en we daar een goed gesprek over hebben gehad, voelden de kinderen zich opeens een stuk vrijer…alsof er een loden last van hun schouders was afgevallen. Ze waren weer die speelse jonge honden die het moeten zijn en vrij zijn in hun denken en handelen.
Wanneer ja als gescheiden vader in Nederland  met je kinderen op vakantie bent (de kinderen hadden een keuze gemaakt uit 5 campings)  dan stel je jezelf op een gegeven moment de vraag  wat ‘in het belang van de kinderen’ precies inhoudt. Ik kwam bij toeval (ik was op zoek naar de betekenis van een moeilijkwoord)  een site tegen die me kraakhelder verwoorde wat er met het verholen taalgebruik ‘in het belang van de kinderen’ precies wordt bedoeld. De informatie op de site ‘vaderseenzorg‘ staat boordevol waardevolle informatie voor vaders met kinderen en een ex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.