Doolhof Google: Feuilleton of never ending story?

Ik vind dat het tijd wordt dat Google eens onder de loupe wordt genomen. Over het algemeen hoor je weinig over problemen omdat die meestal van kleine aard zijn. Maar ik heb er toch een paar die inmiddels het vermelden waard zijn en ook een impliciet advies inhouden aan iedereen die zich inlaat met Google spullen. Waak ervoor dat je terecht komt in de spelonken tussen de verschillende services. Er gapen namelijk behoorlijk grote gaten tussen de verschillende projecten van Google en owee als een project eenmaal is afgerond en stopgezet.

Ik heb 2 Google e-mail accounts, ik heb twee Picasa installaties (2 en 3) en ik heb 2 verschillende webalbums gekoppeld aan twee verschillende e-mail adressen. Ooit heb ik ruimte ingekocht om mijn foto’s neer te zetten maar na een jaar ben ik daar mee gestopt. Denk je dat het me nu nog lukt om ook maar 1 foto toe te voegen aan mijn albums? Nee, natuurlijklijk niet want er zit een blokkering op mijn account omdat ik gestopt ben de service af te nemen. Ook al zie ik nu staan dat ik nog Gigabytes aan foto’s kan uploaden, in elk opzicht wordt een upload geweigerd. En ik kom geen steek verder. Met andere woorden rescue en eieren voor je geld kiezen. Ik heb inmiddels in software geinvesteerd om zelf mijn foto’s mee te beheren en ga dus nu een ‘abandon google’ aanpak promoten. Vrouwen en kinderen eerst. Er is geen continuiteit, er is overduidelijk een politiek van schrapen, al het geld moet naar de Google bankrekening en de klanten staan bij een vraag naar service met lege handen. Wat rest is een zelf hulp kameraden hulp omgeving waar af en toe een verdwaalde Google snurker zijn hoofd om de hoek steekt omdat hij dat waarschijnlijk moet doen om interne motivatiepunten te laten zien. Nee, Google heeft bij mij afgedaan, ze kunnen goed op de Wave van de Hype meevaren maar daarna is het louter kommer en kwel. Dat is me nu net even te vaak gebeurd en daarom raad ik af om ueberhaupt nog met Google producten te werken. Als Google strategische keuzes maakt zitten de eindconsumenten in de kou , zo zou ik het willen noemen. Kijk dus uit waar je aan begint voor je je inlaat met de hele kleverige netten van Google. De spider die je eenmaal in je netten gevangen niet gemakkelijk loslaat. Wil je daar je kostbare bezittingen aan overleveren? Ik niet. Zegt het voort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.