Movember

Even voor de duidelijkheid, ik heb het niet zo op snorren en baarden omdat ik vind dat die mensen iets te verbergen hebben. Natuurlijk is dat geen schande als je een litteken of iets dergelijks camoufleert. Waar in de natuur vind je nu dat de snor en de baard functioneel is.

Verder is mijn aversie tegen snorren en baarden ontstaan in het leger. En associeer ik het dus met macht en daarom heb ik er dus een afkeer van. De snor van Freddy Mercury is daar weer een uitzondering op want die was bedoeld als statement, voortkomend uit de macho kant van de homo beweging. In dat opzicht wordt zoiets door mij wel gewaardeerd.

Op dit moment laat ik dan toch mijn snor staan, tja dat is niet heel consequent, maar dat komt dan ook omdat er een gedachte achterzit. Movember, is een beweging uit amerika, hoe kan het ook haast anders die ik op zich een warm hart toedraag. In Oktober was daar Pink Ribbon de beweging van vrouwen tegen borstkanker, die ik ook heb gesteund met een link op mijn website die daardoor een bijdrage heeft geleverd als sponsorbedrag.

Nu steun ik de mannenbeweging tegen kanker Movember (MO staat voor Moustache ), ik moest gelijk denken aan dat heerlijke restaurant de Snor in Haarlem en cafe de Snor in Weesp aan de De Vecht.

Niet raar opkijken dus als je me deze maand met een snor ziet lopen. Het is bedoeld als een statement inmiddels een statement van 3 dagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.