Plaatje gebruikt voor de Weblog

De digitale foto is een zogenaamd dubbel-dynamische foto gemaakt in Juli 2002. Dubbel-dynamish wil zeggen dat de foto is gemaakt van bewegende objecten vanuit een bewegend object.

Ik heb het plaatje gemaakt vanuit een Jaguar X-type, zo’n auto is wel een voorwaarde om dit soort plaatjes veilig te kunnen maken gezien zijn sublieme wegligging als gevolg van de permanente 4-wiel aandrijving. Als ambassadeur van Jaguar had ik deze auto ter beschikking gekregen (voor een half jaar) van de Jaguar dealer Caspers in Groningen. De reden: Marketing. Kort na de lancering van dit nieuwe Jaguar type wilde men ook mensen in Drenthe alvast kennis laten maken met de verschijning van deze nieuwe Jaguar. Omdat er geen Jaguar dealer in Drenthe is en omdat ik in Assen op een prominente plaats werkte, wilde men mij als uithangbord gebruiken. Uniek toch…

Op het eind van een werkdag reed ik met de auto in de buurt van IJmuiden en was ik onder het rijden aan het experimenteren met de digitale camera. Ik kreeg tot mijn verbazing dit soort merkwaardige beelden op het LCD schermpje te zien. Ik heb toen afgedrukt en zag tot hoe de lampen van de auto’s die mij tegemoet kwamen vervormden en hoe de achtergrond, de duinen en het helmgras mooi onscherp in de uitgesmeerde lichtbundels overvloeiden. Kortom de eerste dubbeldynamische opname met mijn Sony Digital Mavica uit 1997 was een feit.

2 thoughts on “Plaatje gebruikt voor de Weblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.