Google earth

Georgrafie speelt in ieders leven een grote rol en sommige grote ICT spelers spelen daar gretig op in. Tom Tom is naar de beurs met een toepassing die ons de weg wijst. Maar ook Microsoft en Google laten zich niet onbetuigd. MS World Wind en Google Earth brengen de wereld op je bord. Je hoeft niet meer uit huis om te surfen door de wereld? Wat zal het antwoord van Wolters Noordhoff zijn met zijn Bos Atlas? Tot nu toe gebruikte ik die ‘groningse’ CD-rom 3-d satelietbeelden beelden te laten zien. Dus eigenlijk was dit interactieve programma van WN de voorloper van deze grote jongens onder de ICT bedrijven. Waar het naar toe gaat, mensen die begrijpen dat internet en breedband diensten mogelijk maakt die we tot voor kort voor onmogelijk hadden gehouden begrijpe dat er weer een wereld open gaat voor allerlei bedrijfstakken die tot nu toe geen idee hebben wat er op hun af gaat komen. Reclamebureau’s, makelaars, reisbureau’s en taxibedrijven opgelet! Willen jullie meer weten dan graag een mail sturen naar info@cpa-inc.nl. De mensen van CPA innovatie & consultancy vertellen graag wat er zoal mogelijk is met dit soort toepassingen.

5 thoughts on “Google earth

 1. Op prinsjesdag blijkt dat ook het journaal om is. Niet meer zelf kaartjes maken. De NOS laat met behulp van Google Earth de route zien die de Koningin met haar Gouden Koets in Den Haag aflegt.

 2. De commerciele toepassingen van deze programma zijn eindeloos. Beter weten waar je bent en in de marketing krijgt de P van plaats opeens veel meer gewicht door dit soort tools.

 3. Google Earth Gets Down to Business
  ——————————–
  PCWorld.com: When it comes to garnering enterprise business, Google is adopting a down-to-earth approach — Google Earth, that is. In recent weeks, the company moved two industrial-strength versions of its popular mapping application to the company’s enterprise unit, where executives are mulling ways to integrate them with its enterprise Search Appliance and Google Mini products. These products are boxes containing Google search software, designed to index and make searchable information found in intranets, relational databases, enterprise business applications and other such sources. Google believes enterprise developers will want to utilize Google Earth’s application programming interfaces (APIs) to create specialized apps.
  IT Business Edge: Aligning IT & Business Goals
  Issue 46, Vol. 3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.