Politie Groningen nieuwste actie is geen grap

Op de ringweg rond Groningen ter hoogte van het Sterrebos staat sinds jaar en dag een flitspaal.
Regelmatig zie je een bestuurder geflitst worden als je richting Bedum, Delfzijl en Winschoten rijdt of snel naar de nieuwe IKEA moet.
Vanavond echter maakt de politie van Groningen van elke passerende auto een foto. Elke auto die de paal passeert is er gloeiend ingebrand.
Sneu voor de politie, leuk voor de meeste passanten, die overigens niet harder dan 40 km per uur reden, een snelheid die doorgaans veel hoger ligt. Dus deze actie heeft naast een vrolijk flitseffect wel degelijk een serieus tintje. (Iets om in de plaatselijke politiek aan te kaarten jongens)
Kennelijk heeft de flitspaal 3 standen, flitsen bij snelheidsvertredingen, niet flitsen als het rolletje vol is en fleurig flitsen, d.w.z. iedereen die langs komt, komt op de foto. Zou het een actie van Fleur Woudstra zijn?
De keerzijde is dat ik straks moet gaan uitleggen waarom ik precies daar reed op dat moment en ook nog zo langzaam, wat zou daar achter kunnen zitten hoor ik mijn vrouw al denken. Ik hou het op een nieuwe vorm van spoofing.
Groninger politie: dit is geen grap! En nou maar afwachten of ik een fleurige prent krijg, met de tekst u bent geweldig u reed maar 40 waar u 70 mag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.