4 mijl van Groningen

Inschrijven en dan moeten afwachten of je wel mee mag doen. Alle informatie over dit alles moet je uit de krant vernemen.
In de afgelopen jaren steeds ruimschoots een startbewijs kunnen krijgen maar dit jaar sta ik op de reserve lijst. Vol was de boodschap in de kranten maar van de organisatie zelf verneem je niets.
En nu de run vandaag op het programma staat heb ik van de organisatie nog niks vernomen. Mensen in mijn omgeving weten dat ik jaarlijks meedoe aan de 4-mijl van Groningen de buurvrouw praat erover met de buurman en tot mijn verbazing komt die eraan met een startbewijs. Heel leuk en eindelijk het verlossende woord …ik mag meelopen dankzij de Informatie Beheer Groep in de bedrijvenloop.

Wat ik me in deze afvraag, wordt er niet een soort van recht opgebouwd als je al jaren meeloopt? Met behulp van ICT technieken als de goeie oude database kan er on-line worden gecontroleerd op iemands ‘4-mijl’ verleden. Geef deze trouwe lopers een voorrangsbehandeling. Ook zou je een controle in kunnen bouwen op de tijd, bijvoorbeeld die alle lopers onder de 40 minuten vorrang geeft. Dit helpt zeker en maakt de totale afhandeling een stuk sneller. Wat dan weer mogelijkheden biedt om de langzaamste lopers achteraan te zetten. Dat betekent dus dat je een startnummer krijgt toegewezen op basis van je gemiddelde tid die bi de organisatie bekend is. Dit levert dan weer veel ‘goodwil’ op bij lopers want dan hoeven de snelleren niet tussen de langzameren te slalommen.
Het allergemakkelijkst was het natuurlijk geweest om ‘s ochtends een lichting te laten lopen en ‘s middags. De lengte van de run leent zich daar bij uitstek voor. Sommige mensen kunnen de run dan ook twee keer lopen zoals nu Arno v.d. Heyden de komiek/zang(lolbroek/zanger), bijvoorbeeld ‘s ochtends op snelheid en ‘s middags als begeleider van je kind.
Afijn er is nog veel mogelijk met de 4 mijl, nu maar hopen dat de communicatie die daarvoor nodig is ook het niveau krijgt die het verdient en dat de gemeentes ook mee willen werken. Want waar een visie is daar is een weg en waar een weg is daar kun je de 4 mijl laten lopen.
Is een uitwijk naar een ander parcours een optie? Oh ja en kun je de loper niet een voorinschrijving laten doen als hij zijn chip inlevert? Ik weet nu al dat ik volgend jaar weer mee wil lopen…..grrrrr waarom bedenk ik dit soort zaken altijd!

One thought on “4 mijl van Groningen

  1. Het lastige is denk ik, wanneer je een “voorrangregeling” toepast je een hoop klagende mensen krijgt omdat deze wel hebben meegelopen, maar niet onder hun eigen naam. Nou kun je zeggen: “Dat is dan hun eigen schuld”, maar de 4 Mijl is erg populair en het is lang niet altijd mogelijk om via reguliere inschrijving een startbewijs te bemachtigen. Selectie op tijd vind ik wel een goed voorstel. Dat doen ze ook bij de zevenheuvelenloop in Nijmegen en dat werkt prima. Een grotere spreiding is ook een goed idee, maar dat zal de organisatie niet willen denk ik. Volgens mij geven ze voorkeur aan de duur van drie uur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.