Vormgeving

Vormgeving is een belangrijk fenomeen. Mensen worden er welwillend van. Als je het goed combineert met gebruikersvriendelijkheid dan neemt dit drempels weg om ermee te werken. Een mooi voorbeeld van een goed vormgegeven website is Matchpoint.nl , maar het vormgeven is ook van toepassing op bijvoorbeeld de brievenbus van de Post. Vaak is het wel zo dat als een bureau eenmaal een concept heeft gecreerd dat deze veel navolging krijgt bijv. Initiatiefzoektnemer.nl

One thought on “Vormgeving

 1. Naast vormgeving zijn er nog andere aspecten die website gebruiksvriendelijker en toegankelijker maakt. Bijvoorbeeld het gebruik van duidelijke en heldere taal, site structuur en de mogelijkheid een site de doorzoeken met een zoekfunctie.

  Af en toe zie je flashy animaties en ingewikkelde javascript om de bezoeker te imponeren. Hierdoor krijg je vaak een chaotische site waardoor lastig te navigeren is.

  De W3C heeft een recommendation voor het maken van websites die toegankelijk moeten zijn voor verschillende soorten clients: zoekmachines, gsm’s met internetfunctionaliteit, mensen met een handicap en mensen met een gewone browser.

  http://www.w3.org/TR/WCAG10/

  En nog een paar links:
  http://www.usabilityweb.nl/
  http://www.useit.com/
  http://www.drempelsweg.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.