Skieen in Solden (the big four?)

Skieen in Solden, in het tweede weekend van maart. Het eerste weekend van maart werd ons door de neus geboord. Het heeft echter niets aan de pret mogen afdoen, sterker nog het moest kennelijk zo zijn want alle omstandigheden kwamen naar ons toe. Geweldige sneeuw die o.a. die week ervoor was gevallen en drie dagen veel zon. Wat wil een skieer nog meer.

Sanjo is de collega die mee was als een soort Zest4Snow maar dan louter ECM. We noemen het de moeite waard en plannen voor volgend jaar zeker een nieuwe lang weekend. Zie de foto’s en je bent om. Suzanne aus Wien, Birgit aus Die Schweiz, die meadel aus Bremen, de drie russische wodkaslurpers, de dame van het restaurant en mijn Sophie Maria de wondeschone Huttenwirtin van de Gampe Thaya, die waren in elk geval debet aan een hoop vertier.

Sanjo en ik hebben in 2,5 dagen het hele gebied, dwz. alle pistes 1 of meerdere keren geskied, omdat ik er de weg ken. D.w.z. we hebben alle 4 de pistes boven de 3000 gedaan, deze worden ook wel de Big Three genoemd. Snap jij het nog? Iedereen is het er namelijk over eens dat het er volgens de kaart toch 4 zijn die boven de 3000 zitten. Deze keer waren die pistes ook echt allemaal open. Dit was duidelijk anders dan toen ik er met Ellen was, toen bleven sommige pistes waaronder de 4e 3000’er dicht. Ook was de steile afdaling die eerst met rood werd aangegeven, die was nu duidelijk als zwart te boek gesteld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.