Heerlijk rustig weekend voor Matthijs en de andere kinderen

Zaterdag geen voetbal voor Matthijs, vanwege zijn ongeluk in de week hiervoor. Ellen is nog met Matthijs naar het ziekenhuis geweest om te kijken of er iets gebroken was. Er is gelukkig niets gebroken of gescheurd. Wel is Matthijs van de val volkomen stijf. Als je door een hockeystick tussen je benen valt dan is dat heel abrubt. Je spieren in je lichaam reageren daar op door in een split second samen te trekken om alle organen te beschermen. Zo’n reactie van het onderbewuste noemt men ook wel een auto-reactie. De stijfheid die je dagen daarna nog voelt is het bewijs van deze natuurlijke bescherming. Matthijs liep de dagen daarna met een mitella om. Voor de spieren is het echter beter om te bewegen als dat kan vanwege de pijn. Aan het eind van de dag was Matthijs letterlijk op en ging de mitella er als vanzelf weer om. Wel moei om te zien hoe een geodgetrainde jongen van 9 jaar dan zelf zijn grenzen leert vinden.

De zaterdag was de verjaardag en de opa en oma’s worden dan veelvuldig gevraagd om mee te doen en mee te gaan naar het speeltuintje. Er zijn er daar verschillende van in de Hoornse Meer, ook een hele natuurvriendelijke of groene speeltuin. 

‘s Avonds valt Matthijs opnieuw en heeft hij opnieuw pijn. Na een kinder-asperine ligt hij al snel op bed als de laatste gasten vertrokken zijn. 

Zondagochtend lekker uitgeslapen en uitgebreid ontbijt. Niet zoals met Pasen, maar toch de kinderen aten flink, wat altijd leuk is om te zien, want of ze hebben honger en nemen veel of het is gezellig en ze eten door omdat het gezellig is.

Matthijs en ik gingen daarna naar de sportschool en Julia en Anne bleven thuis om uitgebreid bad te nemen. Toen we terug kwamen zagen ze er blinkend schoon uit, net als het huis, want Anne had uit eigener beweging gestofzogen en gedweild. Fantastisch meid is het. Matthijs heeft toen de vlaggetjes opgeruimd en Julia was lekker aan het spelen. Na het middag eten hebben we de picknickmand tevoorschijn gehaald en deze gereedgemaakt voor de middag. We hebben Charlotte gebeld en zijn via de Macro naar Borger gereden waar we het boomkroonpad bezorgd hebben. 

Eerst de picknick en toen de wandeling door de toppen van de bomen. Heerlijk ontspannen zo’n weekend.

De foto’s van het bezoek aan het Boomkroonpad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.