Fairtrade…Groningen en ‘The Age of Stupid’

Deze week staat helemaal in het teken van afronden, opnieuw beginnen en daarbij hoort tegenwoordig ook het denken aan de wereld van ‘nu’.

Fairtrade of eerlijke handel is in mijn ogen een onderdeel daarvan, waarbij je als mens een keuze kunt maken om je medemens te helpen. Fairtrade producten zijn er al lang en het logo

op de producten wordt bekender en bekender. Chocolade uit LAtijns Amerika en Ghana neem ik altijd al ipv chocolade zonder fairtrade logo. Matthijs heb ik het uitgelegd en ik denk dat hij er vandaag op school wel iets over gaat zeggen. De Gemeente Groningen is ook een Fairtrade Gemeente en ik vind dat kinderen dat mogen weten en er op school mee bezig mogen zijn.

Vanuit de Gemeente worden er ook initiatieven genomen die ik zeer op prijs stel en daarom zal ik volgende week woensdagmiddag naar een film gaan die gratis in Pathe te zien is. The age of stupid’, een vervolg op de klimaat film van Al Gore. Ook een statement waarmee we denk ik een stap in de goede richting kunnen zetten. Voor mij persoonlijk betekent het dat ik het stadium van aarzeling allang voorbij ben. Mijn footprint stevig heb proberen te reduceren en dat ik nu nog slechts een object in huis heb waarmee ik nog een stap moet maken.

ageofstupid

De Volvo V70 rijdt nu nog op diesel maar de zoektocht naar alternatieve brandstofsoorten is inmiddels ingezet. Jatropha lijkt een goed alternatief….maar het moet nog wel als project ontwikkeld worden. Een mooie uitdaging voor 2010.

Van de reis naar Oekraine die ik ga maken zal ik ook een CO2 compensatie certificaat krijgen, omdat ik besloten heb vluchten op deze manier qua uitstoot te compenseren.

Klik voor meer info over de film op onderstaande link: http://www.imdb.com/media/rm1956285184/tt1300563

ageofstupid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.