Wat is manipulatie?

Als je de woorden manipulatie gebruikt dan moet je natuurlijk wel weten dat je het bij het goede eind hebt. Enkele mensen spraken mij hierop aan. Ik heb geen probleem om mijn bronnen prijs te geven.

In zelfonderzoek probeer ik er achter te komen of ik wellicht zonder dat ik het door heb manipuleer.  Onderzoek: in het onderzoek ben ik nagegaan of enkele van de kwalificaties in het artilel over emotionele chantage ook op mij van toepassing zijn. Ik kom tot de conclusie dat ik zo niet in elkaar zit en op al deze vragen negatief scoor. D.w.z. ik gebruik dit soort zaken niet. Ik heb ook geprobeerd te acherhalen hoe het komt dat je dit soort zaken niet nodig hebt. En ik kom erop dat de persoonlijkw normen en waarden daar aan bijdragen. Met name eerlijkheid staan bij mij hoog in het vaandel en dat is er wat mij betreft de oorzaak van dat ik niet hoef te manipuleren om mijn gelijk te krijgen.

Het artikel is wat mij betreft voldoende als het gaat om te onderbouwen wat manipulatie is. Of je het wel of niet doet moet je dus verder zelf maar onderzoeken. Ik kan een paar hele venijnige vormen als voorbeeld noemen maar ik doe het lekker niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.