Zygmunt-Bauman bij VPRO

Opzienbarend mooie documentaire in Tegenlicht bij de VPRO op zondagavond 14 november. De man die onze identiteit in een ander daglicht stelt. In verschillende artikelen heeft Zygmunt al vastgelegd wat hij in deze reportage nog eens haarfijn uit de doeken doet.

Als je je ogen bijna dichtknijpt en je dan een persoon met zijn liquid identity in ogenschouw neemt dan heb je erg te doen met zijn data-management kwaliteiten. Hoe beter die datamanagement kwaliteiten hoe beter je je administratie op orde hebt hoe minder archief werkzaamheden je hoeft uit te voeren. Een real-time data management profiel waarmee je je liquid identity tastbaar, traceerbaar en transparant mee kunt maken. #DGVD met digivoordeur copyright 2010 kun je deze liquid identity traceerbaar maken en als lakmoesproef inzetten voor de totale privacy.

Deze documentaire is zijn tijd ver vooruit, ik pleit ervoor om deze jaarlijks uit te zenden en dan te kijken hoeveel reacties je krijgt. Ik voorspel een jaarlijkse groei van 7% en over 15 jaar een verhondervoudiging van het aantal reacties. Identiteit is het probleem van de toekomst, wie heeft hem, wie gebruikt hem en wanneer verliezen we hem? Identiteit als de huid van een slang? Zo lang je groeit moet je af en toe je identiteit verre van je werpen. In 2009 waren in de VS 12 miljoen mensen hun identiteit kwijt….daar tellen ze al, wie gaat hier tellen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.