Mobiele technologie in de Medische hoek

Medische hoek…zo noem ik de Gezondheidszorg die sterk gereguleerd is zo sterk dat er amper ruimte is voor Innovatie.
Er valt nog veel te organiseren en er wordt nadrukkelijk een beeld geschapen dat het allemaal wel is georganiseerd, dat beeld klopt maar ten dele. En helaas zou dat tot een ongewenst neveneffect kunnen leiden. Ik geef hier een voorbeeld: ‘Dat er gouden bergen liggen in de gezondheidszorg’…nee want de kosten voor toetreding zijn hoog, want helaas zijn de veiligheidseisen vergelijkbaar met de vliegtuigindustrie…waar je ook niet wil dat een vliegtuig uit de lucht komt vallen. En daar kan niet iedere hobbiist een vliegtuig in elkaar zetten zonder aan strenge eisen te voldoen. Ik heb voor Fokker Aircraft (PTS) gewerkt en de stringente regelgeving niet als zodanig ervaren omdat er 1 internationale body is die dit allemaal regelt. Ik zie in de Gezondheidszorg dat alles en iedereen zich met de zorg bemoeit maar totale regie is uit den boze. In de luchtvaart is alles gericht op verbeteren en onderzoeken waarom het mis kon gaan. En dan de systemen daar op aanpassen. In de gezondheidszorg vind iedereen nog steeds zelf het wiel uit.

Voorbeelden van Innvaties …die vaak naar voren komen door mensen van buiten..omdat die mensen meer creativiteit en innovatie vermogen aan de dag leggen doordat ze niet murw gemaakt zijn door al de instanties en formele regels die mensen van het werk houden. En ja nu heeft elke medewerker thuis een Smartphones en straks een Smartphone met opzetstukje, gaan we die dan toestaan in de medische praktijk?
Momenteel een hot item want ze komen bij bosjes in het nieuws ….

-Dongel voor infectieziekten
Cellscope
Mobile ODT
eyeMITRA

De apps die in combinatie met het opzetstukje samenwerken of standalone met ingebouwde onderdelen van een standaard iPhone samenwerken die zijn er natuurlijk ook al:
-Innovia Curis uit Groningen heeft een mobiele applicatie in combinatie met een etiketten printer ontwikkeld waarmee kleine hoeveelheden medicatie kunnen worden geidentificeerd.
-Innovia Curis is nu bezig met het opzetten van een test om de risico’s van deze applicaties voor ziekenhuizen tot een minimum te bepeperken;e

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.