Micro Soft niet voor MKB

In de AG van 3 maart las ik op de voorpagina dat Micro Soft maar liefst 6 vervangers van Windows XP op de markt gaat zetten.
Het artikel was duidelijk. Er valt veel te kiezen, maar niet voor het MKB, want die groep krijgt geen eigen versie, zoals nu met de Small Business Server het geval is. Ze zijn kennelijk ‘too small’.

En eigenlijk mag het MKB daar best trots op zijn, want waarom zou je nu voor je server of je desktop dure licenties kopen, als er ook Open Source software voorhanden is die minstens zo goed is en voor weinig kan worden gedownload en gebruikt onder de Open Source voorwaarden.

Linux als vervanger voor Windows (bijvoorbeeld de Ubuntu distributie) , Apache voor IIS, MySQL voor de database, OpenOffice voor tekstverwerking, powerpointing en spreadsheeting, Firefox voor de browser en Thunderbird voor de e-mail, en ga zo maar door.

Ook de meer serieuze software als een e-commerce of groupware toepassing zijn in het open source circuit minstens zo goed als in het duur betaalde licentiewereldje.

Want weet u, de dreiging voor MS van haar aandeelhouders is zo groot, dat als men niet software maakt met fouten, men geen service kan verlenen en de klanten niet aan zich kan binden, men kan dan niet met iets nieuws komen. Kortom als u voor licenties kiest kiest u voor een levenlang canon van licentiegelden voor steeds nieuwe software. Met steeds nieuwe bugs. Waar u steeds weer tijd moet besteden. Dat heeft u met Open Source minder, want bugs worden daar door de gehele community gemeld en kort daarop heeft men een verbetering. Zo niet bij MS, daar is het maar afwachten wanneer welke bug wordt opgelost. Als ze al worden opgelost, want soms wordt een bug niet geheel maa gedeeltelijk opgelost en wordt de rest doorgeschoven naar een nieuw Service Pack.

Kies daarom bewust voor Open Source en breek met de tucht van de aandelenmarkt en versterk de community of practice.

Ik kan het bedrijf www.cpa-inc.nl aanbevelen om haar stappenplan om de overstap te maken zonder daarbij in de problemen te komen als het gaat om migratie. Haar workshop de Kathedraal genoemd is zeer veelbelovend. Bel 050-3062062 en maak een afspraak voor een eerste gratis gesprek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.