Zuiderzeepijn

Het lijkt erop dat de aanleg van de Afsluitdijk het laatste grote infrastructuur-project in Noord-Nederland is geweest. Het failliet van de Zuiderzeelijn is te danken aan een opeenstapeling van incompetenties. Deze keer niet van de kant van de Noordelijke bestuurders maar van onze minister van Verkeer en Waterstaat. Zij is de meest incompetente bewindspersoon die we in de laatste honderd jaar hebben gehad.

Ze laat zich een oor aannaaien door een nog veel incompetenterere hagenaar (hoog op de poten en grote bek) Arie Duijvestein die na de infrastructurele rampen die hij over Den Haag afriep rustig door kon gaan op landelijk niveau. En bij gebrek aan gewicht voorzitter werd van een commissie die normen ging opstellen aan infrastructurele projecten. en ja het woord norm verheft alles in politiek incompetent Den Haag. Dus wordt het zweten in de bilnaad van de minister en zwicht ze voor de PvdA. Dat dit een duidelijk tipje van de politieke sluier oplicht van wat ons te vrezen valt als de PvdA het weer voor het zeggen krijgt is hiermee dus duidelijk geworden.

En nee we zijn niet blij met de krokodilletranen die nu gehuild worden, dat dit geld voor het Noorden gereserveerd moet worden. wij willen geen Zuiderzeepijn wij willen een Zuiderzeelijn. Het is toch van de gekke dat een stad als Drachten in de 21ste eeuw nog steeds geen treinverbinding kent.

Het enige protest wat ons rest is te luisteren naar die politicus die zich hard durft te maken voor toch een spoorlijn. Betaald uit de opbrengsten van de extra aardgasbaten. Dan heb je ballen. Dus Rita/Mark wil je electoraal garen spinnen dan moet je het Noorden om je vinger winden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.