Onderzoeken: Energie uit Zonnepanelen PV of PV2

Ik heb het idee opgevat om eens te onderzoeken of er binnen het bouwproject De Zunne interesse is om maximaal te profiteren van de duurzaamgebouwde woningen.

Ik woon in het project De Zunne in De Wijert Noord (onder jongeren beter bekend als DWN begrijp ik uit de grafitti signalen in de buurt). Mijn huis is helemaal voorbereid op het gebruik en installatie van zonnepanelen als een zonneboiler. Ik weet ook dat er sommige mensen zijn die weliswaar niet hebben geinvesteerd in de zonneboiler met zonnepaneel (PV2) of  alleen het zonnepaneel (PV), maar wel de leidingen hebben neergelegd.

Ik heb dan zelf een PV2 en heb inmiddels een jaar van energieverbruik achter de rug. Ik heb me aangemeld bij Greenchoice en ben inmiddels geregistreerd energieproducent. Certic heeft me gecertificeerd en ik lever in tijden van hoge productie terug aan het net.

Ik vroeg me recent af wat zou een gezamenlijk initiatief kunnen betekenen als we binnen het project de Zunne eens gingen kijken of een investeringsmaatschappij in combinatie met een energiebedrijf De Zunne  binnen deze ‘woongemeenschap’ van de grond is te tillen. M.a.w. kunnen we van buiten geld aantrekken om binnen het project alle daken te voorzien van voldoende Zonne-energie om als er eerst zelf beter van te worden maar daarna ook bij overcapaciteit terug te leveren aan het net en dus ook een bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Ik ga dit eens met de buren bespreken. We hebben hier ‘brains’ genoeg om het in gang te zetten. Wanneer er inmiddels investeerders zijn die het zien zitten om te participeren in investeringsmaatschappij De Zunne dan mogen die zich bij mij melden.

Ik zoek bestuurders uit ‘woongemeenschap De Zunne’  voor de investeringskant, voor de energieproductie kant en voor de exploitatie zijde. Wie heeft zin en tijd om zich hier in te storten?

Voor de duidelijkheid we hoeven niet het wiel zelf uit te vinden, bij Greenchoice vind ik een gewillig oor om ons van advies te voorzien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.