E-mail: stand van zaken

Afgelopen week heb ik mijn e-mail onderhanden genomen, dat moest ook wel want anders was ik tegen de limiet van 20.000 e-mails in mijn Apple mail client aangelopen.

Ik heb de POP-client opgeruimd en daarvoor terug een IMAP (server side) oplossing ingesteld. Die nu makkelijker te onderhouden is. Alleen nog maar mail weggooien op de server en er dan geen last meer van hebben.

Het archiveren van e-mail is niet een pretje, daarom heb ik ervoor gekozen om de e-mail eerst te rangsschikken op jaren. Te beginnen bij 2005 t/m 2013. Waardoor er een aardig beeld ontstaat van de chaos die ik er in de loop van de tijden op na hield. Oorzaken: Wildgroei aan e-mail adressen. Intrede van Smartphone en bij elke rol en identiteit krijg je tegenwoordig een e-mail adres… en dus verschillende providers bovendien. Ik ben het even nagegaan, sinds 1992 verstuurde ik via mijn Compuserve account e-mail. Daarvoor in 1988 was ik echter al begonnen als beheerder van de mailbox van het bedrijf waarmee onze locatie berichten binnenkreeg van het hoofdkantoor. Ik printe de berichten destijds uit en verdeelde die over de managers van de verschillende afdelingen via de interne post. Een jaar later kregen alle managers hun eigen mailbox, enkele jaren daarna kreeg elke medewerker er een.
Tegenwoordig stuur ik alle die mail middels aliassen en doorstuur scripts netjes naar 1 centrale plek.
Afgelopen vrijdag was het uur U, de mail verplaatsen duurde tot diep in de zaterdagochtend. In 2005 realiseerde ik mij dat het handig kon zijn om een archief aan te leggen. Daarom heb ik nu een overzicht van al mijn mail sinds 2005 netjes in een 8-tal mapjes. De informatie die ik kreeg over niet geopende mail was ook nog wel weer leerzaam als het gaat om mijn gedrag:
131015_Mail_onderzoek_v1

Kennelijk is er naast een jaarlijkse toename van het aantal mailtjes ook sprake van een afname van het openen en lezen van mailtjes. Het getal geeft het aantal mailtjes welke ongelezen in de map zit weer. Dit aantal groeit met het jaar sinds 2007;
Uiteraard zijn er nog meer statistieken te geven (spam, deleted mail, sent mail, etc.) zijn echter vind ik niet heel erg interessant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.